Barn- och Juniordans

BARNDANS / JUNIORDANS

Glädje och personlig utveckling är centrala begrepp i vår pedagogiska verksamhet där barnen alltid står i centrum. Se våra barn/junior-danser i listan.

Målet är att barn och juniorer ska utveckla:
• Självkänsla och självförtroende
• Social samarbetsförmåga
• Motorik och koordination
• Musikalitet och rytmik
• Kroppskännedom och kroppskontroll

Danskläder
Mölndals Dansskola rekommenderar mjuka och följsamma kläder för barndanserna, exempelvis mjukisbyxor och tröja eller en dansdräkt. På fötterna går det bra med danstossor eller mockasiner. För juniorerna (från 7 år) är det bra med träningskläder. Gärna riktiga dansskor - det är viktigt med skor som inte har för bra grepp.

Dansmix: 4-6 år

Dansrytmik där barnet dansar själv utan förälder. Vi dansar ofta på led och i ring, ibland två och två, för att barnen ska lära sig att förhålla sig till varandra och vara en del av en dansande grupp. Vi jobbar med återkommande övningar som skapar trygghet och ger barnen möjlighet att utvecklas i det välkända. Nya övningar och överraskningar håller spänningen och glädjen vid liv.

Rekrytering: Från 6 år

Barn från 6 år och uppåt som dansat några terminer kan gå upp i rekryteringsgrupp, grundträning inför tävlingsdans. Vi tränar följande danser: Cha-cha, Rumba, Jive, Vals, Quick-step, Slowfox. I denna grupp får man vara med och representera Mölndals Dansskola vid olika evenemang och uppvisningar i Mölndal och Göteborg.

Anmälan.

Dansmix: 7-12 år

Eleverna får prova på flera olika stilar och en teknisk grund skapas som de unga dansarna har nytta av, vare sig de siktar på tävlingsdans eller socialdans. Vi dansar Cha-cha, Vals, Bugg och Street.

Dansmix fortsättning: 7-12 år

Eleverna får prova på flera olika dansstilar och den tekniska grund som skapades i dansmixen vidareutvecklas. Dansarna har nytta av den vare sig de siktar på tävlingsdans eller socialdans. Vi dansar Cha-cha, Vals, Bugg och Street.

Latinmix: 12-16 år

Vi provar på de latinamerikanska danserna Cha-cha, Bachata, Salsa och Bugg. Vi lägger stor vikt vid grundteknik och social kompetens.

BARNKALAS

Mölndals Dansskola erbjuder ett roligt och annorlunda barnkalas med danstema för barn från 5 år och uppåt.

När barnen anländer till dansskolan inleder vi barnkalaset med 50 minuter dans. Därefter blir det kalasmat för barnen innan dansen fortsätter i ytterligare 30 minuter. Vi avslutar barnkalaset med en uppvisning för föräldrarna där barnen får visa vad de har lärt sig. Kalaset varar i två timmar och kan bokas fredagar kl 17-19, lördagar kl 11-13. kl 13.30-15.30 eller kl 16-18.

Välj mellan följande tema
• Disco – Street dance, Bugg
• Latin – Cha-cha, Salsa
• Bal – Vals, Bugg
• Zumba-party (11 år och uppåt)

För bokning kontakta 0707-78 09 04